100%-podden möter Albert Hobohm #87

Albert Hobohm 100.jpg

När Albert Hobohm berättar vad han hunnit med att göra i sitt 24-åriga liv, blir jag nästan matt. Hur har han hunnit? Jag menar bygga barnhem i Ghana, leva i slummen i Indien, bestiga berg, isklättra, meditera, plugga på KTH och  föreläsa.

Kanske är det möjligt för att han vet vad han vill, att han mitt i allt har en disciplin och att han har ett mål om att bidra till något bra för mänskligheten. Han brukar föreläsa om hur man ska ta kontroll över sitt liv, eller snarare över sin verklighet och ser sig som en person som förenar psykologi och affärsverksamhet. Hur tar du hand om ditt mentala operationssystem?  Spännande, reflektionsfråga eller hur? 

Jag ber honom föreställa sig att han är 80 år och tittar tillbaka på sitt liv. Vad är det han vill se då? Det är självklart en svår fråga, men i svaret kommer drivkrafterna fram.

Kanske blev han brådmogen av att hans mamma dog i en olycka när han var 14 år? Kanske var det så att han så gärna ville finna meningen för att han hade svårt att motivera sig? Kanske var det så att han behövde se mer än svenska skolgårdar och ett liv i välstånd, för att vakna till? Kanske bidrog mötet med Eckhart Tolle, i form av boken "The Power of now"?

Hur som helst drog han ut i världen direkt efter gymnasiet. När han mötte Junior i Ghana, en pojke som också mist sin mamma, väckte något djupt i honom. Han såg likheterna mellan dem och en stark medkänsla växte. Han insåg att många lever under fruktansvärds omständigheter - och hur kan han själv bidra till något som är bättre.

Om det samtalar Albert Hobohm och jag i #100procentpodden.

Här hittar du massor om och med Albert Hobohm.

Prenumerera på 100%-podden

Det är helt gratis att prenumerera på 100%-podden. Det finns närmare 100 avsnitt som du kan finna och lyssna på i egen takt. De flesta är på svenska och så finns det ett tiotal på engelska.

Här startar du din prenumeration - så att du bekvämt kan lyssna i din smarttelefon eller på din surfplatta. 

Recensera 100%-podden!

Ett sätt att få ökad uppmärksamheten för en podcast är att du recenserar den. Det enda du behöver göra är att klicka på podden i din podcastapp och så skrolla dig fram till recensioner. Det allra enklaste är att klicka i ett antal stjärnor (gärna fem!) och om du har tid eller lust kan du också skriva några rader. Ju fler recensioner, desto mer syns 100%-podden bland andra poddar!

Nu närmar sig #100procentpodden 100 sända avsnitt! Wow, liksom!

Och jag har gjort allt detta väldigt mycket av egen kraft och är så stolt över det. Några glada människor stödjer mig via Patreon och lägger en dollar per avsnitt, som ett litet bidrag.

Stöd gärna mitt arbete med podden på det sättet. Lite längre ner berättar jag hur du gör då.

Ännu enklare är att stötta mitt arbete med podden genom att swisha ett t bidrag (en gåva) till mig på 070322 42 42. Skicka skicka valfri summa och skriv "gåva 100podden" och gärna din e-postadress.

100%-podden är ett fantastiskt projekt, där jag får möta härliga människor. Det är också en hel del jobb med det. Hitta 100%-are, möta dem, redigera avsnitten, sända dem, marknadsföra dem. Det är som att jag är en egen liten radiokanal  - och allt gör jag på min fritid och för att jag älskar det. Så tacksam när du får impulsen att bidra <3

Använd swish:

Swisha till 070 3224242 skriv "gåva 100podden" ange gärna mejladress.

Använd patreon:

1.     Gå in på https://www.patreon.com/charlottecronquist

2.     Klicka på den röda “Become a patron”-knappen, till höger.

3.     Välj en summa att donera, 1 dollar räcker.

4.     Skapa ett inlogg antingen med din mejl eller med Facebook.

5.     Fyll i dina betaluppgifter.

6.     Få min stora tacksamhet.

100%-podden har en gilla-sida på Facebook.

Gilla gärna den. Klicka här så kommer du till sidan.

Charlotte Cronquist
Charlotte Cronquist är relationsexpert och lustcoach som erbjuder o nline-kursercoaching och böcker. Hon driver intervjupodcasten  100%-podden och bloggar om kärlek, relationer och sexualitet. 
http://www.charlottecronquist.org/
Föregående
Föregående

100%-podden meets Komala Lyra

Nästa
Nästa

100%-podden möter Nathalie Aldana #86